Hologram projector

Een leuke gadget is een 3D hologram projector voor uw smartphone waarmee u zonder 3D bril toch de illusie heeft dat u naar een echte 3D film zit te kijken. Helaas is het geen echt hologram maar een meervoudige 2D projectie maar het komt heel erg in de buurt en het effect is wel schitterend om te zien. Op YouTube zijn momenteel redelijk wat leuke filmpjes te vinden die u met deze hololgram piramide kunt bekijken.

Zelfbouw hologram piramide

hologram piramide zelfbouwMijn eerste versie bouwde ik zelf met behulp van deze YouTube video. Het enige wat u nodig heeft voor een hologram projector is een oud Cd-hoesje, een schaar, stanleymes, papier, pen en plakband. U tekent eerst de afmeting van de afzonderlijke vlakken op een papiertje en daarna snijdt u met een stanleymes de plastic zijkantjes uit. Vaak lukt het niet om in één keer te snijden, dan is een diepe kerf en breken ook een optie. Deze vier stukjes plakt u dan aan elkaar en het geheel zet u op uw smartphone en met de juiste video ontstaat er een hologram in het midden van deze projector. U kunt het nu van alle kanten bekijken en het effect is nog beter wanneer u het licht uitdoet. Het nadeel van deze methode is wel dat het maken niet echt eenvoudig is en de constructie niet erg stabiel is. Ook merkte ik dat de piramide snel scheef stond waardoor het effect ook wat minder werd. Maar het is een kosteloze oplossing en voor het proberen zeker de moeite waard.

Hologram piramide kopen

hologram piramide kopenWanneer u niet zo handig bent of de tijd niet hebt om dit leuke apparaatje in elkaar te zetten, of u wilt een stevige versie die u ook eenvoudig mee kunt nemen, dan kunt u deze 3D hologram piramide ook kan en klaar kopen. Ik zag enkele aanbieders die vanuit China deze hologram projector aanbieden, ik heb zelf deze 3D hologram piramide via bol.com besteld. Deze moet u ook zelf in elkaar zetten maar dit is een kwestie van in elkaar drukken. Het is gemaakt van hard kunststof en de piramide zelf is gemaakt van halfdoorlatend spiegelend kunststof. U kun u telefoon er bovenop leggen of eronder leggen, afhankelijk van het type film dat u wilt bekijken. Sommige filmpjes zijn namelijk van bovenaf te bekijken en sommigen van onderaf. Het geheel is wat steviger dan de zelfbouw versie en ook het effect is duidelijke en mooier, zelfs in het licht. Wanneer u het ergens op tafel zet, kan iedereen er om heen de film zien vanuit zijn of haar positie. Een hele leuke gadget om een leuke functie toe te voegen aan uw smartphone.

Naar de gadgets overzicht pagina!

Gagets online bestellen

boekhologram viewer bestellen3D Holografische projectie piramide - de nieuwste virtual reality gadget! Maak een hologram met de 3D Holografische Projectie Piramide! Het is ongelofelijk, maar tegenwoordig kun je je eigen 3D hologrammen maken en bekijken. Dit doe je gewoon met behulp van je smartphone! Super simpel en ook nog eens heel goedkoop. Deze Holografische projectie piramide kun je gebruiken om 3D projecties op af te spelen. Een holografische projectie is eigenlijk een manier om een driedimensionale afbeelding van een bepaald object te maken. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een plat vlak zoals een fotografische film of sensor. Doordat de afbeelding vanuit verschillende hoeken bekeken wordt, lijkt het platte beeld te veranderen in een ruimtelijk en driedimensionaal beeld. Natuurlijk bestaat dit driedimensionale beeld niet echt maar wordt het gevormd door plaatsen waar licht aanwezig is plus door plaatsen waar minder/geen licht aanwezig is. Het resultaat is dat je het driedimensionale beeld alleen vanuit een bepaalde hoek kunt zien. Dat is het kenmerkende van de holografische projectie, ook wel hologram genoemd. Het onderzoek naar holografie werd gedaan door Mieczyslaw Wolfke, een natuurkundige uit Polen. Jaren geleden, in 1920, bedacht hij een methode voor het opsplitsen van het proces van beeldvorming in twee afzonderlijke fases. Dit zijn de grondslagen voor het hedendaagse holografie. Een hologram maken doe je dus heel gemakkelijk met deze Holografische projectie piramide voor een mooie prijs! Je kunt met deze Holografische projectie piramide bijvoorbeeld een persoon (of een ander interessant object) van de achter-, linker-, voor- of rechterkant zien bewegen. De afmeting van de holografische projectie piramide is 14 cm bij 10,5 cm bij 4,5 cm.


boektelefoon projector bestellenDeluxe Pre Assembled Smartphone Projector Laat je vrienden je vakantiefoto's vergroot op de muur zien, projecteer een muziekvideo of kijk een film in bed. De eerste versie was zo'n succes dat er nu een deluxe 2.0 versie is met een glazen lens. Geen lijm meer nodig, deze is al gemonteerd. Pak uit, kies wat je wilt projecteren en leun achterover en geniet.

Last update: 30-03-2016

 Lees hier de privacyverklaring van deze site.

Disclaimer.

Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met zorg samenstelt, sluit de heer Pragt alle aansprakelijkheid uit met betrekking tot de informatie die, in welke vorm dan ook, via deze site wordt aangeboden. Op de content van deze Internetsite rust geen auteursrecht meer.