Educatieve software.

Op deze pagina staat een overzicht van educatieve software voor kinderen. Er is een groot aanbod van educatieve computerprogramma's voor peuters en kleuters en voor kinderen van de basisschool. Door middel van educatieve programma's en spelletjes kunnen kinderen op een speelse wijze en in hun eigen tempo vaardigheden op doen en bijvoorbeeld de tafels leren. Maar ook topografie en taal lenen zich prima om kinderen op een speelse wijze te laten leren. Net zoals veel lezen de woordenschat en de kennis van het taalgebruik stimuleren kunnen educatieve programma's en spelletjes dit ook doen. Op deze pagina staat een overzicht van educatieve programma's en spelletjes die relatief goedkoop zijn of geheel gratis. Ook staan hier een aantal educatieve programma's en spelletjes die ik zelf gemaakt heb voor mijn kinderen en die ik online beschikbaar stel. Niet elk programma zal passen bij een leermethode van een school en dat is ook niet mijn opzet. De meeste programma's zijn gewoon leuk om te doen en daarnaast nog een beetje leerzaam. Vriendelijke groet, Hein Pragt.

Leuke gratis educatieve programma's en spelletjes, door mijzelf gemaakt.

Rekenmemory
De bedoeling van dit spel is het rekenen te oeefenen en het geheugen te trainen. Het is een variant op het traditionele spel memory waarbij telkens twee kaartjes omgedraaid moeten worden. Dit spel bestaat uit een aantal kaartjes waarvan de bovenste rode kaarten een som bevatten en de onderste blauwe kaarten de oplossing, waarbij de kaarten in willekeurige volgorde liggen. De kunst is de goede som bij het goede antwoord te vinden. De grootte van de getallen en de bewekerkingen zijn instelbaar. Dit is een uitdagen spel, ook voor volwassenen.


Online tafels oefenen.
Op deze internetpagina kun je de tafels van 1 tot en met 10 oefenen. Je kunt de tafels netjes op volgorde of in willekeurige volgorde oefenen. Druk op een knopje bovenaan de pagina om een tafel te kiezen en of je het op volgorde (eerste rij) of door elkaar (tweede rij) wilt oefenen. Wanneer je alle sommen hebt gemaakt kun je op de controleer knop drukken om te zien hoe je het gedaan hebt. Wanneer je een fout gemaakt hebt staat er ook het goede antwoord in een rode kleur. Na de controle moet je eerst weer een tafel aanklikken om nog een keer te oefenen, bij door elkaar zal de volgorde steeds anders zijn!


Basisschool oefen bladen voor de tafels van 1 t/m 10
Tafels oefenen van 1 t/m 10 met antwoorden om te printen.


Online de provincies en hoofdsteden van Nederland oefenen.
Nederland bestaat uit twaalf provincies, Om te oefenen zeg je de naam van de provincie of de hoofdstad en daarna klik je op de provincie om het te controleren. Zo kun je de provincies en de hoofdsteden oefenen.

Links naar leuke leerzame educatieve programma's en spelletjes.

www.zwijsen.nl Thuis oefenen
Sommige kinderen kunnen wel wat extra hulp gebruiken bij wat ze op school leren. Of je wilt je kind juist uitdagen met moeilijker opdrachten. Met de educatieve thuismaterialen van Zwijsen kun je samen met je kind rekenen, spelling en het leren lezen oefenen. Op school leert je kind lezen, schrijven en rekenen: dť basisvaardigheden voor een succesvolle schoolloopbaan. Uit onderzoek blijkt dat het thuis inzetten van educatieve materialen, een enorm positieve invloed heeft op de leerresultaten in de klas.


Educatieve software van OkidO.
OkidO ontwikkelt kwalitatief hoogstaande educatieve software voor kinderen van 3 tot 12 jaar. Voor vele kinderen een goede basis voor het onderwijs. Er is veel vraag naar de educatieve programma's van OkidO. Reeds op 70% van alle basisscholen en in duizenden gezinnen (in Nederland en BelgiŽ) worden 1 of meerdere OkidO-programma's gebruikt! Regelmatig verschijnen er ook goede recensies in de betere tijdschriften en magazines zoals Compukids en Vives. Momenteel heeft OkidO 11 programma-titels.


Educatieve programma's en spelletjes kopen

boekboek bestellenSqula Familiebordspel - Speel met je ouders het Squla Familiebordspel! Een spannend vraag- en antwoordspel voor de hele familie. De vragen in de categorieŽn taal, rekenen, geschiedenis, natuur & techniek en aardrijkskunde zijn voor iedereen te spelen. Met gratis 3 maanden online Squla lidmaatschap; Spel voor de hele familie; Iedereen speelt op zijn/haar eigen niveau; Leuk en leerzaam. Voor iedere klassengroep zitten er andere vraagkaarten bij, kinderen uit groep 4, 5, 6 7 of 8 krijgen daarom vragen van hun eigen niveau. Daarnaast een speciale vraagstapel voor volwassenen. Als je dit spel met je kind speelt kan het dus zomaar zijn dat je wordt verslagen! Dat maakt het Squla familiebordspel bijzonder en erg leuk voor de kinderen omdat iedereen kans heeft om te winnen. Inclusief scoreboekje en leuke Squla-ogen als pionnen. Voor kinderen van groep 4 t/m 8 en hun ouders. Nu met 3 maanden gratis lidmaatschap!


boekboek bestellenMini Loco Taal Tom En Tamira - Educatief Spel - Mini Loco is het meest gebruikte leerspel op de basisschool. Kinderen kunnen zelfstandig de opdrachten maken en controleren. Mini Loco, het allerleukste leerspel. Uitvoering met taalopdrachten.


boekboek bestellenEasy Learning - Ontdek Onze Aarde - Leer meer over verschillende landen op de wereld! 'Easy Learning: Ontdek Onze Aarde' is een educatieve game voor kinderen waarin ze meer te leren krijgen over geografie. 'Easy Learning: Ontdek Onze Aarde' is eigenlijk de ideale aardrijkskunde les, want dit spel leert de speler topografie en andere geweldige dingen over onze aarde! Wat is de hoofdstad van AustraliŽ? Weet jij precies waar Zimbabwe ligt? En weet jij Los Angeles wel te vinden op de wereldkaart? Dergelijke vragen kunnen, na wat oefenen, beantwoord worden dankzij 'Easy Learning: Ontdek Onze Aarde'. In deze game krijg je mini-games voorgeschoteld en heb je een mogelijkheid om te oefenen. 'Easy Learning: Ontdek Onze Aarde' biedt informatie over 38 landen met tien feiten per land, variŽrend van locatie, muntheenheid en hoofdstad tot en met de overheersende religie. De mini-games in 'Easy Learning: Ontdek Onze Aarde' zijn vooral gebaseerd op tekst en afbeeldingen, terwijl het spel ongeveer 350 verschillende examenvragen weet te bieden!


Last update: 11-08-2017

 Lees hier de privacyverklaring van deze site.

Disclaimer.

Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met zorg samenstelt, sluit de heer Pragt alle aansprakelijkheid uit met betrekking tot de informatie die, in welke vorm dan ook, via deze site wordt aangeboden. Op de content van deze Internetsite rust geen auteursrecht meer.