Lustopwekkend eten

Chocolade als afrodisiacum

“De liefde van de man gaat door de maag” is een oud gezegde, maar meestal zit men dan ongeveer 20 cm te hoog. Maar u kunt de partner verleiden met een lekker lustopwekkend etentje. Het is dan ook belangrijk wat u eet, al duizenden jaren zijn mensen op zoek naar voeding die de seksdrift stimuleert. De wetenschap is nogal sceptisch maar de meeste mensen kennen wel enkele lustopwekkende middelen. Zo is het ei voor de man het meest bekende lustopwekkende middel maar ook oesters zijn zeer bekend. Een lustopwekkend middel heet in de wetenschap een afrodisiacum. Een afrodisiacum (meervoud: afrodisiaca) is een middel dat wordt gebruikt om de geslachtsdrift te stimuleren. Het woord is genoemd naar Griekse godin Aphrodite, de godin van de vruchtbaarheid, de zinnelijke liefde en de schoonheid.

Veel van deze middeltjes werken doordat ze de verbeelding stimuleren, door zowel de kleur als de vorm roepen bepaalde soorten fruit of groenten bepaalde associaties op. De banaan is het fallus (mannelijk geslachtsdeel) en oesters lijken op het vrouwelijke geslachtsdeel. Wanneer u kinderen heeft is het verstandig deze even buitenshuis te hebben zodat u rustig alle tijd aan elkaar kunt besteden. U kunt samen koken, bij voorkeur in opwindende kleding of zelfs naakt waarbij door elkaar te plagen en uit te dagen onder het voorbereiden en koken al in de stemming kunt komen.

Wist u trouwens dat een heleboel alledaagse eten hoogst opwindend is, hier volgt een kleine opsomming waar u eens aan kunt denken wanneer u weer eens lekker wilt koken voor elkaar:

Chocolade, al heel lang is bekend dat chocolade opwindend is, het effect van chocolade is dan ook ongeveer hetzelfde als de stofjes die vrijkomen wanneer u verliefd bent.
Selderij,bevat een stof die de spermaproductie bevordert en een vaatverwijdend effect heeft. Een heerlijke selderijsoep is een goed begin van een erotische maaltijd.
Artisjok wordt van oudsher geprezen als stimulerend middel voor de seksorganen.
Asperges bevatten een stofje dat de afgescheiden hoeveelheid urine verhoogt en de urinewegen prikkelt, bovendien is het rijk aan kalium, fosfor en calcium, stoffen die nodig zijn voor een goed energieniveau.
Bonen, linzen en kikkererwten zijn ook voor de man prestatie en lustverhogend. U kunt dus ook beginnen met een stevige linzensoep.
Knoflook is al heel lang bekend als een zinnenprikkelend middel voor mannen en vrouwen. Het is wel zaak beiden knoflook te eten omdat de adem van de ander wel eens zou kunnen tegenwerken.
Truffels, Casanova, markies de Sade en Napoleon prezen al de kracht van de truffel als lustopwekkend middel.
Tomaat heet ook wel “pomme d’amour ” wat liefdesappel betekend.
Ginseng wordt door de Chinezen ‘levenselixer’ en zou de seksuele energie vergroten.
Oesters en schelpdieren zijn ook heel verleidelijk omdat ze vaak lijken op het vrouwelijke geslachtsdeel. Afgezien daarvan zijn schaaldieren rijk aan zink, proteïnen, vetten, calcium en fosfor, waardoor ze een stimulerende werking hebben in de liefde.
Paling is net als de meeste vis rijk aan fosfor en heeft een prikkelend effect op de blaas en genitale zone, tevens heeft het een fallische vorm.
Kreeft is ook liefdesopwekkend, in het vlees van de kreeft schijnen stoffen te zitten die de seksuele energie stimuleren.
Kaviaar wordt ook door zijn voedzaamheid als lustopwekkend middel gezien.
Honing is erg voedzaam en rijk aan mineralen en er worden bijzondere zinnenprikkelende krachten aan toegekend.

De volgende kruiden zijn ook lustopwekkend:
Kruidnagels, gember,mosterd, nootmuskaat, rode pepers, saffraan, munt en kaneel.

Zoek op Internet een paar lekkere recepten en u kunt samen een zeer stimulerende maaltijd genieten met misschien wel een heel bijzonder toetje….

Geef een reactie