Welkom op de site zxy.nl

Deze site is de archief site van de website heinpragt.com. Hier staan pagina's die niet (meer) passen in de algemene context van de site heinpragt.com en pagina's die sterk verouderd zijn en geen actuele informatie bieden of door veranderde wetgeving zelfs foutieve informatie bevatten. Ook kan het zijn dat een spel waar een review pagina voor bestaat, al jaren niet meer te koop is. Het is toch wel nuttig om deze informatie te bewaren op Internet maar dan op een plaats waar het duidelijk is dat het om verouderde informatie gaat. Ook zijn een aantal pagina's hier naar toe verplaatst om het aantal onderwerpen op de site heinpragt.com wat terug te brengen, waardoor de rest van de onderwerpen duidelijker in beeld komen. Daarnaast staat op deze site het archief van de site humortje.nl die ik jarenlang onderhouden heb voor iemand anders en waar deze site nu verdwenen is. Vriendelijke groet Hein Pragt.


Humor pagina's

Dit is de index pagina over het thema humor. Humor is het vermogen om iets dat grappig is aan te voelen, te begrijpen, te waarderen of tot uitdrukking te brengen. Het vermogen om een grap te begrijpen en te lachen is een typisch menselijke eigenschap en een teken van menselijke intelligentie. De term humor is afgeleid van het Griekse woord voor vocht of sap, de oude Grieken meenden namelijk dat de lichaamssappen het menselijke temperament of stemming regelden. Deze moppen verzameling is afkomstig van de site www.humortje.nl die opgeheven is en waarbij ik de content bewaard heb en aangezien deze content niet zo goed past bij de site www.heinpragt.com heb ik deze verzameling moppen naar deze archief site verplaatst.

Archief pagina's

Ik heb zelf een grote hekel aan 404 (niet gevonden) pagina's op Internet. Veel content die na een tijd niet meer onderhouden wordt zal na een tijd verdwijnen. Maar helaas blijven er nog vaak geïndexeerde links naar toe staan. Ook op deze site staat content die niet meer relevant is omdat deze artikelen door de tijd zijn ingehaald of omdat bijvoorbeeld wetgeving veranderd is. Maar ook oude artikelen over een spel dat niet meer verkrijgbaar zijn en waar nog één bezoeker per maand naar kijkt hoort eigenlijk in een archief. Weggooien is zonde, die ene persoon per maand die er nog op zoekt is er waarschijnlijk nog blij mee. Vandaar dat deze site een archief heeft waar alle pagina's en bestanden geplaatst worden zodat ze nog wel beschikbaar blijven maar niet meer in de hoofdindex aanwezig hoeven zijn.

Maak het zelf / doe het zelf

Mijn hele leven ben ik al aan het knutselen, zelf maken, zelf bedenken en doe het zelven. Ik ben dan ook vrij handig op vele gebieden en ontdek ook nog steeds nieuwe dingen om zelf te maken. Of het nu om elektronica, onderhoud huis, fiets enz., het zelf maken van kaarsen en zeep, koken, bakken, kleding, tekenen, schilderen, knutselen of tuinieren gaat, de meeste dingen kunt u zelf goed maken of doen. Bovendien is de voldoening vele malen hoger wanneer u het zelf gedaan heeft t.o.v. het kopen of laten doen. In Amerika is er zelfs een echte DIY (Do It Yourself) cultuur ontstaan en het is natuurlijk ook een teken van zelfstandigheid en onafhankelijkheid. Iets zelf maken heeft ook een voordeel dat u iets kunt maken wat volledig aan uw eigen wensen voldoet en u niet afhankelijk bent van een oplossing die iemand anders voor u bedacht heeft. Kortom, deze pagina is een enorme reclame voor het zelf maken en zelf doen.

Gadgets pagina

Een gadget is een grappig of ingenieus hebbedingetje of slim apparaatje, een nieuw stukje technologie. Vaak zijn het wel nuttige dingen maar niet een eerste levensbehoefte. Het kan om de nieuwste technologische snufjes gaan maar ook om een leuk idee om een duur toestel op een goedkope wijze betaalbaar te maken. Soms zijn het ook zogenaamde DIY (Do It Yourself) projectjes waarmee u zelf een leuk apparaatje kunt maken. Met de komst van Internet en de vele webshops, kunt u ook vaak vanuit Aziatische landen (vooral China) via Internet heel goedkoop onderdelen kunt kopen. Zolang de prijs maar laag genoeg is betaald u ook geen btw en invoerrechten en vaak verdeeld men ook de bestelling gratis over meerdere pakketjes zodat u onder het btw en invoerrechten bedrag blijft. Maar ook in Nederland (en Europa) zijn via veel webshops vaak goedkoop leuke gadgets en goedkope onderdelen te koop.

 
Last update: 30-07-2018

 Lees hier de privacyverklaring van deze site.

Disclaimer.

Hoewel de heer Hein Pragt de informatie beschikbaar op deze pagina met grote zorg samenstelt, sluit de heer Pragt alle aansprakelijkheid uit met betrekking tot de informatie die, in welke vorm dan ook, via zijn site wordt aangeboden. Het opnemen van een afbeelding of verwijzing is uitsluitend bedoeld als een mogelijke bron van informatie voor de bezoeker en mag op generlei wijze als instemming, goedkeuring of afkeuring worden uitgelegd, noch kunnen daaraan rechten worden ontleend. Op de artikelen van de heer Pragt op deze Internetsite rust auteursrecht. Overname van informatie (tekst en afbeeldingen) is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming van de rechthebbende. Voor vragen over copyright en het gebruik van de informatie op deze site kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com)